EPD deklaracija

Bureau Veritas EPD paslaugos: patikimas sprendimas tvariems verslams

Sep. 23 2024

Šiuolaikinėje rinkoje tvarumas tampa neatsiejama kiekvieno verslo dalimi. Įmonės, norinčios stiprinti savo reputaciją ir prisidėti prie aplinkosaugos iniciatyvų, ieško būdų, kaip atskleisti savo produktų ar paslaugų ekologinį poveikį. Vienas iš efektyviausių būdų tai padaryti – gauti EPD (Environmental Product Declaration) arba aplinkosauginę produkto deklaraciją.

Kas yra EPD?

EPD – tai nepriklausomai patvirtintas dokumentas, kuriame pateikiama standartizuota informacija apie produkto ar paslaugos poveikį aplinkai viso jo gyvavimo ciklo metu. Šios deklaracijos remiasi gyvavimo ciklo vertinimu (Life Cycle Assessment, LCA), kuris išsamiai aprašo gamybos, naudojimo ir šalinimo etapų poveikį aplinkai, įskaitant šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijas, energijos ir vandens sunaudojimą bei atliekų tvarkymą. Šios deklaracijos remiasi tarptautiniais standartais, tokiais kaip ISO 14025 ir EN 15804, ir padeda tiek gamintojams, tiek pirkėjams geriau suprasti produkto ekologinį „pėdsaką“.

Kuo EPD naudingos verslui?

- Didesnis skaidrumas – EPD suteikia galimybę aiškiai ir patikimai pateikti informaciją apie jūsų produktų poveikį aplinkai.
- Konkurencinis pranašumas – vis daugiau klientų ir investuotojų renkasi įmones, kurios prisideda prie tvarumo didinimo. EPD patvirtinimas gali padėti išsiskirti rinkoje.
- Atitiktis tarptautiniams standartams – kai kuriose šalyse ir rinkose EPD tampa privalomu reikalavimu, ypač statybų ir infrastruktūros sektoriuose.
- Poveikio aplinkai mažinimas – analizės metu įmonės gauna detalią informaciją apie savo produkto gyvavimo ciklą, kas leidžia priimti sprendimus, padedančius sumažinti neigiamą poveikį aplinkai.

Bureau Veritas teikia šias su EPD susijusias paslaugas:

- Gyvavimo ciklo vertinimas (Life Cycle Assessment, LCA)
Tai išsami produkto ar paslaugos analizė, kuri vertina poveikį aplinkai per visus jo gyvavimo etapus: nuo žaliavų gavybos iki gamybos, naudojimo ir atliekų tvarkymo. LCA suteikia pagrindą EPD parengimui.
- EPD parengimas
Bureau Veritas padeda įmonėms parengti EPD dokumentą pagal tarptautinius standartus (ISO 14025 ir EN 15804). Ši paslauga apima visų reikalingų duomenų surinkimą ir dokumento rengimą, kad jis atitiktų tarptautinius reikalavimus.
- Trečiosios šalies EPD patvirtinimas
Bureau Veritas atlieka nepriklausomą EPD patikrinimą, kuris užtikrina dokumento patikimumą ir skaidrumą. Patvirtintas EPD dokumentas leidžia įmonėms oficialiai deklaruoti savo produktų poveikį aplinkai.
- EPD registracija
Bureau Veritas padeda užregistruoti EPD tarptautiniuose duomenų bankuose, tokiuose kaip The International EPD System, suteikiant dokumentui pasaulinį pripažinimą ir prieinamumą.
- Konsultacijos dėl tvarumo ir EPD strategijos
Bureau Veritas ekspertai teikia konsultacijas, kaip efektyviai integruoti EPD procesus į įmonės strategiją, siekiant padidinti tvarumo standartus ir konkurencingumą rinkoje.

Kodėl verta rinktis Bureau Veritas?

- Patirtis ir žinios: Bureau Veritas turi ilgametę patirtį dirbant su tarptautinėmis įmonėmis įvairiose pramonės šakose, todėl siūlomi sprendimai yra aukščiausio lygio.
- Globalus pripažinimas: Bureau Veritas vardas yra gerai žinomas pasauliniu mastu, todėl jų patvirtintas EPD dokumentas suteikia jūsų verslui didesnį patikimumą rinkoje.
- Inovacijos ir tvarumas: Bureau Veritas nuolat atnaujina savo paslaugų spektrą ir metodus, kad padėtų įmonėms ne tik atitikti dabartinius standartus, bet ir prisidėti prie aplinkos apsaugos tikslų ateityje.

Investuodami į EPD, jūs ne tik stiprinate savo įvaizdį, bet ir prisidedate prie pasaulinių pastangų sumažinti neigiamą poveikį aplinkai.

Susisiekite su mumis ir sužinokite daugiau apie tai, kaip EPD gali padėti jūsų verslui augti ir tapti ekologiškesniu:

Mindaugas Savickis, pramonės verslo plėtros vadovas
El. paštas: mindaugas.savickis@bureauveritas.com
Telefonas: +370 669 54268